Wiedźmin. Komiks - B. Polch, A. Sapkowski, M. Parowski

Używane

"Wiedźmina" przedstawiać nie trzeba – postać stworzona przez Andrzeja Sapkowskiego to fenomen polskiej popkultury. Jednak zanim Geralt z Rivii stał się bohaterem filmów, gier komputerowych, fabularnych i karcianych, wystąpił w wyjątkowym komiksie.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

35,00 zł brutto

Więcej informacji

Wydawany w latach 1993-1995 cykl komiksów o Wiedźminie wyprzedził czasy i zapowiedział narodziny megagwiazdy polskiej popkultury. Scenariusz Andrzeja Sapkowskiego i Macieja Parowskiego brawurowo zilustrowany przez Bogusława Polcha to lektura obowiązkowa dla miłośników wiedźmińskiego uniwersum oraz fanów dobrego komiksu.

Kolekcjonerskie wydanie komiksu połączy w jednym tomie sześć powstałych w latach 90. rysunkowych opowieści. Wraz z wcześniejszymi, jednotomowymi edycjami „Funky Kovala” i „Ekspedycją” tworzy niezwykłą trylogię jednego z największych mistrzów polskiego komiksu, Bogusława Polcha.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Forani z siedzibą w Warszawie, ul. Marszałkowska 1, 00-624 Warszawa, KRS 0000420954, NIP 521-363-10-23. Dane przetwarzane są w zakresie prowadzenia wysyłek zakupionych przedmiotów na naszych aukcjach. Masz prawo dostępu, poprawiania swoich danych, a także ich częściowego lub całkowitego usunięcia.