W hołdzie Chopinowi Bałakiriew... - G. Wiśniewski

Używane

"Milij Bałakiriew (1837–1910) – wybitny rosyjski kompozytor, pianista i dyrygent, przywódca słynnej Potężnej Gromadki – był wielkim miłośnikiem, znakomitym interpretatorem i żarliwym popularyzatorem muzyki Fryderyka Chopina.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

14,00 zł brutto

Więcej informacji

Książka Grzegorza Wiśniewskiego, kreśląc panoramę życia kulturalnego Polski i Rosji końca XIX wieku, szczegółowo i barwnie opowiada o dwóch przedsięwziętych przez Bałakiriewa pielgrzymkach do Żelazowej Woli (1891, 1894), dzięki którym zapomniane podówczas i zaniedbane miejsce narodzin Chopina zostało przywrócone powszechnej pamięci. Wydawnictwo Państwowy Instytut Wydawniczy Warszawa 2011. Narodowy Instytut Fryderyka Chopina."

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Forani z siedzibą w Warszawie, ul. Marszałkowska 1, 00-624 Warszawa, KRS 0000420954, NIP 521-363-10-23. Dane przetwarzane są w zakresie prowadzenia wysyłek zakupionych przedmiotów na naszych aukcjach. Masz prawo dostępu, poprawiania swoich danych, a także ich częściowego lub całkowitego usunięcia.