Mieć odwagę, by żyć - P. Hochman

Ostatnie egzemplarze!

15,00 zł brutto

Więcej informacji

Książka „Mieć odwagę, by żyć” to opowieść o wojennym dzieciństwie Peretza Hochmana, który zdołał wydostać się z piekła, jakim było warszawskie getto i przetrwał Holokaust. Podczas niemieckiej okupacji wraz z bratem sprzedawał gazety i papierosy na placu Trzech Krzyży, a po wybuchu Powstania Warszawskiego bohatersko walczył w szeregach Armii Krajowej. Za swą postawę odznaczony został przez prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi RP. Wydawcą książki jest Dzielnica Śródmieście m.st. Warszawy.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Forani z siedzibą w Warszawie, ul. Marszałkowska 1, 00-624 Warszawa, KRS 0000420954, NIP 521-363-10-23. Dane przetwarzane są w zakresie prowadzenia wysyłek zakupionych przedmiotów na naszych aukcjach. Masz prawo dostępu, poprawiania swoich danych, a także ich częściowego lub całkowitego usunięcia.